Viimeisen kymmenen vuoden aikana nettiuhkapeli on kasvattanut pelialaa uskomattoman paljon. Nettipokeri aloitti kaiken ja sen jälkeen kaikki kasinopelit ovat nousseet pelaajien käsien ulottuville. Nykyään ei ole montaa peliä maailmassa jota ei voisi pelata oman koneen välityksellä.

Nettiuhkapeli on tuonut myös monta vanhaa ja tuntematonta peliä taas ihmisten tietoisuuteen. Keno oli ensimmäinen haudasta nostettu peli, joka on nykyään erittäin suosittu. Bingo siirtyi vanhojen ihmisten iltapäiväpelistä kaikille maistuvaksi oikean rahan uhkapeliksi. Sama ilmiö kävi myös raaputusarpojen kanssa, jotka nettiarpojen myötä nousivat taas kovaan maineeseen.

Nettiuhkapeli onkin tuonut merkittävää parannusta pelaamiseen pelaajan näkökulmasta. Pelit eivät ole rajoitettuja enää tiettyyn paikkaan tai kellonaikaan, vaan voit pelata nykyään vaikka kännykällä keskellä yötä jos vain niin haluat. Nettipelit ovat myös kasvattaneet pelaajien osuutta rahaliikenteestä nostamalla pelien palautusprosentteja ja kasvattamalla palkintoja. Miljoonapoteista hedelmäpeleissä ei puhuttu mitään vuosikymmen sitten, mutta nykyään ne ovat arkipäivää.